Første verdenskrig var barsk for både mand, kvinde, familie og Danmark som helhed. Meget forandrede sig både under og efter krigen – ikke mindst for kvinden og familielivet.

lisbeth red i gult tøj.jpg

Henrik Ibsen hører med sit dramatiske forfatterskab til verdens aller største dramatikere og til trods for de mange år, der er gået siden han skrev sine banebrydende teaterstykker, er han stadigværk aktuel med sine knivskarpe og psykologiske, ofte næsten sønderflående, protrætter af mennesket.

IMG_0378.JPG

Et foredrag om forventning og glæde, om skuffelse og forelskelse, om begær og lidenskab, vrede, sorg og et menneskes værdighed til trods for stor fattigdom.

skultur tjele.jpg

Et muntert foredrag, hvor vi tager på rejse tilbage til en tid, hvor hverken konge eller herremand holdt sig tilbage, når der skulle festes og man skulle vise, hvad man havde og hvad man kunne. Her var kun det bedste godt nok

foto til magt og presstige foto Lisbeth

I foredraget fortæller jeg om Corfitz Ulfeldts liv og ikke mindst om parrets ægteskab og det levede turbulente liv, der førte til parrets ufattelige rigdom og dramatiske fald og udslettelse.

billede til skrivekursus foto Lisbeth We

Historien om en usædvanlig konge og Danmarks eneste ikke fyrstelige, men kronede dronning, er en historie om stor lidenskab og kærlighed. Men det er også historien om utroskab, anger og skyld.

Frederik 4. var en passioneret konge, beundre af kvinden og et lidenskabeligt menneske. I livet mødte han store pligter og han sled sig op i arbejdet for sit rige.

Lisbeth W, let beskåret.jpg

Hun var 15 år gammel og skulle giftes med den 17-årige danske konge, som hun hverken havde set eller kendte. De sendte hende hjemmefra til et fremmed land, hvor hendes dynastiske pligt var at føde riget en levedygtig arving. Derefter var hendes rolle så at sige udspillet i ægteskabet med en syg mand.

foto 2, ulvejagt, foto Lisbeth Wilger.jp

Foredraget om Danmarks store eventyrdigter og forfatter er et causeri over hans liv fra fødsel til død med fokus på hans opvækst og liv i Danmark. Vi synger et par af hans sange og lytter til et par uddrag af hans eventyr.

svanen 2.jpg