Musik og fortællinger

Musik og fortællinger

Er smuk og levende formidling. Her snor fortælling og musik sig ind og ud af hinanden i et arrangement, der både underholder og formidler.

Musik og fortælling er et samarbejde mellem Lisbeth Weitemeyer, fortæller, og musikgruppen Corde de Gioia, der består af pianist og sopran Maria Johannsen og hendes døtre Anna og Giuly.  Begge piger foruden klaver flere instrumenter, bl.a. cello, violin, sækkepibe og fløjte. Alle tre synger flerstemmigt og enstemmigt på flere sprog. En smuk og harmonisk trio, der rummer musik fra tidlig middelalder til dagens klassiske komponister.

 

Fortæller og manuskript: Lisbeth Weitemeyer

 

Arrangement: Maria, Anna og Giuly Johannsen og Lisbeth Weitemeyer

 

Til vore arrangementer bærer vi dragter, der passer til den historiske periode.

1864 - et helvede på jorden

Visit Sønderborg bad os i 2014 komme til byen med et arrangement om 1864 med fortælling og musik. Gennem breve fra soldater overordnede følger vi denne tragiske begivenhed i Danmarkshistorien. Musikken er tidens og med både dystre og muntre toner bliver den smukt medlevende.

Dette arrangement blev gentaget i 2016 og denne gang i samarbejde med fægtergruppen The Armoury, der fortalte om tidens våben og gav opvisning i fægtning.

I var super gode, - som I plejer, tak for det! Bureauleder Mette Sehrt.

Skik og brug i renæssancen

Er et muntert og informativt program med glimt i øjet, hvor musikken spiller og vi fortæller om tidens skik ved bordet, påklædning, de gode manerer og den korrekte hilseform. Her deler vi ud af både det grove og det søde og med kyndig og tålmodig instruktion lærer gæsterne et par af renæssancens smukke danse.

 

Dette arrangement er velegnet til feltlige lejligheder og ikke mindst, når værtsparret vil give deres gæster en særlig oplevelse og et dejligt minde om festen.

Tilrettelægges efter aftale.

Reformation i ord og toner

I dette arrangement følger vi Luther fra fødsel til død og videre til reformationen og dens konsekvens i Danmark.

Musik og sang fra sen middelalder til tidlig renæssance med et par enkelte nutidige indslag. Der synges på latin, italiensk, engelsk, tysk og dansk. Tidens instrumenter er lut, fløjte, sækkepibe og tromme.

Lisbeth Weitemeyer fremstiller historien som Christian III hofmesterrinde. På sit dødsleje har han bedt hende om at samle og gennemskrive de mange dokumenter, han gemmer i et skrin i sit skrivekammer på Koldinghus. Dette arbejde er nu til ende og ofmesterrinden kan fortælle reformationens historie.

 

Varighed: 2 x tre kvarter

 

Peter Johansen: ”Jeg er katolik, og jeg må sige, at det var både en meget smuk og sober formidling og fremstilling af reformationen og den katolske kirke. Det var virkelig en fornøjelse at opleve så veltilrettelagt et program……”

 

Det udsolgte arrangement I Kirkesalen på Koldinghus bød på et varieret program, der med et glimt i øjet, men med respekt for den katolske tro, formåede at formidle reformationens historie fra 1517 til 1536 på en underholdende måde.
Publikum udtrykte stor begejstring for den lærerige oplevelse der involverede lige dele  levende fortællinger og klassiske musikalske indslag. Det er et arrangement vi gerne ser vende tilbage til slottet.
Charlotte Korsgaard, Eventkoordinator, Museet på Koldinghus

 

Reformation i ord og tone med Lisbeth Weitemeyer og Corde de Gioia er en forestilling, der kombinerer det informative med det smukke.

Vi havde i Kerteminde kirke en aften, hvor en dramatiseret fortælling om reformationen tilsat skøn musik, gjorde et stærkt indtryk og var den bedst mulige introduktion til vores reformationsmarkering. De fire medvirkende er iført smukke renæssancekjoler. Vi føres ind i tidens liv hos kongen og i klosteret, hos familien Luther og hos kurfyrsten. Vi hører reformationens betydning fortalt enkelt og tilgængeligt. Og så er der musikken: smukke rene kvindestemmer nogle gange a cappella andre gange ledsaget af forskellige – til tider utraditionelle instrumenter. Det var godt!

Lone Wellner Jensen, Provst, Kerteminde provsti

Musik og sang følger tiden fra sen middelalder til tidlig renæssance med et par enkelte nutidige indslag. Der synges på latin, italiensk, engelsk, tysk og dansk. Tidens instrumenter er lut, forskelige fløjter, sækkepibe, tromme.

Lisbeth Weitemeyer har skrevet teksten om Luther og reformationen ud fra et rigt kildemateriale. Hun fremstiller historien som Christian III hofmesterrinde. Han har på sit dødsleje givet hende en særlig opgave. At samle og gennemskrive de mange dokumenter, han gemmer i et skrin i sit skrivekammer på Koldinghus. Dette arbejde er nu til ende og ofmesterrinden kan fortælle.

 

Dette arrangement har haft premiere på Museet på Koldinghus den 15. januar 2017 for fuldt hus i Christian IV slotskirke.

Varighed: 2 x tre kvarter

Karl Nielsen, fynsk barndom og musik

Her skal vi på rejse med Danmarks berømte komponist. Rejsen går gennem barndom, uddannelse, ægteskab og berømmelse og slutter ved hans død i 1931. Vi skal også på rejse ud i Europa, hvor han oplevede, optrådte og blev gift. Hjemme igen følger vi hans arbejde og liv til rejsen var slut. Musikkens hovedinstrumenter er flygel/klaver, cello og violin foruden sang. Lisbeth Weitemeyer har skrevet Karl Nielsens historie som en dagbog.

Varighed: 2 x tre kvarter

Johannes og Alhed Larsen – en kunstnerkoloni i Kerteminde

Historien om kunstnerparret Johannes og Alhed Larsen er en smuk og tankevækkende historien om et ægtepar, der skabte en kunstnerkoloni i deres hjem i Kerteminde. Her kom malere og billedhuggere fra nær og fjern for at være sammen. Alhed skabte et levende og inspirerende hjem for mand og børn. Med opbakning fra sin mand skabte hun sig også en selvstændig karriere som udøvende kunstner.

Vi skal på rejse gennem parrets liv og værk med musik og sang fra tiden både før og under kunstnerkoloniens eksistens. Lisbeth Weitemeyer har skrevet deres historie som breve fra Alhed til en kær veninde. Efter hendes død fortsætter parrets ældste søn brevskrivningen.

Varighed: 2 x tre kvarter

H. C. Andersen for børn

”Der var engang…” en fattig dreng, der løb omkring på træsko i Odense. Han blev konfirmeret, rejste til København og blev berømt. Programmet bliver tilrettelagt for børn med vægt på H. C. Andersens opvækst og drømmen om at blive til noget – helst berømt. Eventyr og brudstykker af eventyr er med til at fortælle historien der følges af musik og sang og fortælling om musikken og instrumenterne. Børnene skal også lære et par af eventyrdigterens dejlige sange.

Varighed: efter aftale

Leonora Christina – fra kongedatter til jammer

I fortællingen om Christian IV datter følger vi hende fra fødsel til død. Barndommen var præget at forældrenes skilsmisse og den tidlige trolovelse med greve Corfitz Ulfeldt. Ægteskabet bragte dem begge på kollisionskurs med både rigsråd, hof og familie og Ulfeldts magt, indflydelse og landsforræderi fik en afgørende betydning for hendes skæbne.

Vi møder Leonora, da hun er i fangenskab i Blåtårn. Her fortæller hun sin historie. Ind og ud af fortællingen lægger musikken sig i smukke historiske toner på tidens instrumenter.

 

Varighed: 60 min.

H. C. Andersen og herregårdene i Danmark

H. C. Andersen var en skattet gæst på herregårdene. Her fortalte han levende og engageret om sine rejser og oplevelser. Han læste og fortalte eventyr for børn og voksne, der med glæde lyttede til hans geniale ”optræden”. Programmet er sammensat af tidens musik og sang, der blev spillet og lyttet til ved kulturelle sammenkomster i 1800-tallets midte. Lisbeth Weitemeyers fortælling om eventyrdigteren og herregårdene lægger sig ind og ud af musikken i et smukt og levende program.

Varighed: 2 x tre kvarter

H. C. Andersen på rejse i Europa

Her har Lisbeth Weitemeyer har skrevet historien om H. C. Andersens rejser i dagbog- og brevform. Vi følger digteren ud i Europa i en tid, hvor kulturen blomstrede, og mange nordiske kunstnere rejste ud. Én af de kunstnere, der rejste ud, var den svenske sopran Jenny Lind. Hun blev også Andersen store kærlighed, og han opsøgte hende, når han kunne på sine rejser. I dette arrangement synger Maria Johannsen flere af de partier Jenny Lind sang på Europæiske teatre og operaer. Maria akkompagneres af sine døtre.

Varighed: 2 x tre kvarter

Mozart – musens historie

Musikkens muse, Kalliope, fortæller historien om ét af verdens største musikgenier, Wolfgang Mozart. Vi følger Mozarts historie fra fødsels til død, hans liv i familien, musikken og i ægteskabet.

Mozarts musik spilles af trioen Corde di gioia på flygel/kalver, violin og cello. Desuden flerstemmig sang. Mozart har kun skrev få stykker med cello som hovedinstrument, men Anna Johannsen har meget dygtigt omskrevet nogle af hans klaverstykker til cello.

 

Varighed: 2 x tre kvarter

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now